Čaj z bengálského koření

Před lety mi Míla při pohledu na mé rostoucí břicho doporučila pít namísto vody se šťávou spíše neslazený čaj. Od té doby si prolévám hrdlo nejrůznějšími černými čaji, mezi kterými má výsadní postavení PICKWICK Ranní čaj. Ale čas od času koupím nějaký odlišný.

Naposledy jsem si přinesl malou krabičku, která krásně voněla. Aby nevoněla! Jmenovala se Bengal Spice a byla vyrobena coloradskou společností Celestial Seasonings, což v překladu znamená Nebeské koření. Ještě než se dostanete k jejímu obsahu, dozvíte se, že výrobce myslel na naši planetu (a možná i na zisk) a proto nemají jednotlivé sáčky nitku ani samostatný obal. Obsahem krabičky je deset sáčků naplněných chloubou Bengálska – převahu má skořice doplněná zázvorem, kardamomem, hřebíčkem, černým pepřem, muškátovým oříškem, praženým čekankovým kořenem a praženým svatojánským chlebem, vše ještě navoněné vanilkou.

Ovocno-bylinný čaj chutná dobře a také sladce, což oceňují dámy shazující kila, prý se dá kombinovat i s mlékem. Pokud byste jej chtěli vyzkoušet či jiné dobroty od stejné firmy, můžete si je objednat u společnosti Tony Bennett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *